تلاش ما در طی 6 تا 7 سال گذشته این بوده است که به جای استفاده قطعی یا جیره بندی آب ، مسئله کمبود آب را با استفاده از مدیریت فشار و افزایش حجم مخازن مدیریت کنیم.
وی در مورد وضعیت بارندگی اظهار داشت: امسال از نظر میزان بارندگی و دما سال خاصی در کشور است به طوری که در شش حوضه آبریز اصلی شاهد کاهش بارندگی هستیم به طوری که میزان بارندگی امسال در مقایسه با 52 درصد کاهش یافته است به مدت مشابه سال گذشته و 37٪ نسبت به بلند مدت. " کاهش رخ داده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: بیشترین کاهش بارندگی در حوضه شرقی و فلات مرکزی با 53 درصد و کمترین میزان بارندگی در حوضه شمال غربی و حوضه آبریز دریاچه ارومیه با حدود 13٪
این پیشکسوت خاطرنشان کرد: علاوه بر کاهش بارندگی در کشور ، افزایش بی رویه و زودرس دما نیز موجب نگرانی هایی شده است که در تابستان امسال مشکلاتی را ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: افزایش یا کاهش دمای هوا بر فعالیت کولرهای آبی تأثیر می گذارد زیرا کولرهای موجود در مرکز فلات ایران در ماه های گرم سال حدود 11 درصد از مصرف آب را تشکیل می دهند و هرچه میزان خنک کننده آن کمتر باشد ، مصرفی که می تواند روند تأمین آب را تحت تأثیر قرار دهد.
کاهش 60 درصدی ورودی به سدهای کشور
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب در مورد وضعیت سدهای تأمین آب شرب گفت: تأمین آب شرب حدود 500 شهر و دقیقاً 467 شهر به منابع آب سد وابسته هستند ، میزان ورودی آب سد در سال آبی جاری کاهش یافته است. 60٪ نسبت به سال گذشته و حجم آب سدها 34٪ کاهش یافته است.
جانباز ادامه داد: تابستان امسال اوضاع سختی در برخی از استان ها وجود دارد که منجر به بی ثباتی تأمین آب در شهرها شده است.
وی در مورد تنش آبی گفت: اگر میزان تولید و مصرف آب برابر باشد به وضعیت تنش آبی اشاره می شود بر این اساس 304 شهر در حال حاضر در معرض تنش آبی قرار دارند.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور خاطرنشان کرد: 304 شهر در معرض تنش آبی و 101 شهر در وضعیت قرمز تامین آب قرار دارند ، به این معنی که آنها مصرف بیشتری نسبت به تولید دارند.
به گفته این جانباز ، در سال های گذشته تعداد شهرهای دارای تنش بسیار بیشتر بود به طوری که در سال 1994 حدود 285 شهر در آبرسانی قرمز قرار داشتند.
وی در مورد پروژه های در حال انجام برای مقابله با تابستان سخت ، خاطرنشان کرد: "ما پروژه ها و برنامه های مختلفی را برای پایداری و بهبود کیفیت آب در مناطق مختلف کشور اتخاذ کرده ایم که بیشتر آنها مربوط به بازسازی ، افزایش حجم مخازن ذخیره سازی است. ، بهبود کیفیت ، نمک زدایی. " نوشیدن آب و اتمام پروژه ها در اولویت است.